Vår spännande resa från Holland till Frankrike…

Som jag skrev i senaste inlägget så skulle jag skriva ett inlägg om resan från Holland till Frankrike. Vi åkte ju först bil från Sverige till Holland på två dagar, och ett par dagar senare åkte vi vidare till Spanien, men meningen var att vi skulle sova på ett hotell efter vägen.
Så såhär gick det till: 

Runt tio-tiden tyckte vi att det var dags att leta upp ett hotell, då det var ca 9 timmar kvar nästa dag till vårt hus här i Spanien vilket vi tyckte var ganska lagomt. Vi åkte in i en by och åkte och letade i något som kändes som en evighet. Det började på att bli mörkt så vi bestämde oss för att åka tillbaka ut till motorvägen och leta vidare i nästa by. DÅ fick vi plötsligt syn på typ 5 hotell på samma ställe, så vi stannade och gick in och kollade. Fullt. Stängt. Ingen som kunde hjälpa oss… Bara att åka vidare. Ännu fler hotell, men inget vi kunde checka in på. Klockan började passera elva och på en skylt efter vägen såg vi att Millau, ca 80 km längre bort, hade det närmaste hotellet som möjligtvis skulle kunna vara något. Så vi åkte dit. Och rätt som det var hade vi ett skapligt hotell framför oss, klockan på 23.30, där vi såg att en bil åkte in.

Så vi åkte efter bilen, som öppnade porten, in på parkeringen. Pappa klev ut och började känna på dörrarna, men det var lika låst som alla andra 254 hotell som vi hade besökt under denna kväll. Så det var la inget annat än att åka vidare. Tänkte vi. Så blev det inte. Det visade sig att porten var låst både från in- och utsidan. Vår bil var inlåst på parkeringen till hotellet. Vid det här laget började man märka av irritation, men jag och mamma som var på ganska bra humör fick mer eller mindre ett skrattanfall som inte gjorde situationen något bättre. Pappa och brorsan gick runt vid ingången och letade efter möjligtvis något telefonnummer eller så. Det fick de tag på, men fransmannen som svarade var till noll hjälp med sina torra svar. Irritationen växte och alla satt i bilen igen. Pappa startade motorn och sa att han skulle köra igenom porten när mamma frågade vad han var tänkt att göra nu. Våra reaktioner var ganska oslagbara, tills pappa började skratta och parkerade bilen. Vi började se det humoristiska i det hela, vilket jag och mamma tydligen hade gjort hela tiden, och stämningen lättade lite. Det hände mera saker som vi inte kunde låta bli att skratta åt, men allvaret kom fram igen när det var dags att sova. Vi hade ju faktiskt inget annat val än att sova i bilen på parkeringsplatsen. Utanför ett hotell. Ta in ironin av det hela! 

Så där satt vi. Pappa och mormor i framsätena. Mamma och brorsan i sätena bak och jag hade lagt mig halvt på golvet och det kvarblivna baksätet. När vi var tysta en stund kikade jag upp mot mamma och såg att hon blundade med hade ett stort flin på läpparna. Det drog mina mungipor uppåt och jag kunde inte låta bli att fnissa till. Mamma kollade på mig och från det momentet kunde jag inte sluta skratta. Problemet var att de andra försökte sova, så jag försökte va så tyst som möjligt. Begravde huvudet i kudden och försökte lugna ner mig, men så fort jag kollade upp mot mamma och såg att även hon kämpade med att hålla sig för skratt så bröt det för mig igen. Jag lyckades sluta skratta så småningom och låg på alla möjliga sätt för att försöka somna. Jag som alltid annars sover i bilen ändå trodde inte att det skulle bli några större problem att somna, men det visade sig rena motsatsen. Jag ska vara glad om jag sov i två timmar under den natten.

Tidigt på morgonen, runt 5.20 såg pappa att porten var öppen, så vi startade bilen och i samma ögonblick var vi utsläppta från vår bur. Fördelen med att sova i bilen var att jag inte behövde stiga upp på morgonen, utan bara kunde sitta kvar i ”sängen” i flera timmar! Dessutom slapp jag att kolla mitt zombie-ansikte i spegeln med tanke på att vår bil inte innehåller något badrum, tro det eller ej. I alla fall kom vi ju iväg tidigare än vi annars skulle gjort, vilket gjorde att vi kom fram till huset i väldigt god tid!

Bild efter vägen på jakt efter ett hotell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s